Wie ben ik?


Joanie Post; leerkracht, verloskundige, babycoach en bovenal trotse moeder van mijn dochter en in verwachting van ons tweede kindje.

Het nieuwe leven heeft mij altijd geïnspireerd. Als kind hield ik al een spreekbeurt over zwangerschap en geboorte.

Na mijn middelbare schooltijd ging ik dan ook verloskunde studeren. Het werk was prachtig! Ouders begeleiden in een hele mooie en intense periode van het leven. Na een tijd besloot ik om een ander pad te volgen en studeerde vervolgens af aan de PABO. Het is prachtig om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen en een band met je opbouwen.

Na de geboorte van mijn dochter, kwam de opleiding tot babycoach op mijn pad. Het sprak me dan ook direct aan om ouders te kunnen ondersteunen in het eerste jaar met hun baby, het eerste mooie maar vaak ook pittige jaar. Met veel enthousiasme heb ik de opleiding tot babycoach afgerond en ben ik mijn eigen praktijk gestart.

 

Daarnaast ben ik geschoold in Dunstan Babytaal en kan ik ouders coachen hoe zij de signalen van hun baby beter kunnen begrijpen. Hierdoor worden de behoeftes van de baby sneller en op de juiste manier voldaan waardoor problemen zoals slapen of veelvuldig huilen kunnen worden voorkomen en waardoor ouders meer zelfvertrouwen krijgen.

 

Met mijn ervaring als verloskundige heb ik veel kennis en ervaring die ik meeneem in mijn werk als babycoach. Het leven van een baby start immers al bij de kinderwens.

Ook mijn eigen ervaring als moeder is zeer waardevol hierin. Zo heb ik zelf ervaren dat de eerste tijd met je baby niet alleen maar een roze wolk hoeft te zijn.