Babycoach


Je bent 9 maanden lang in verwachting van een kindje. Tijdens de laatste weken wenst iedereen je succes met de bevalling en er wordt vaak gezegd: ‘Geniet ervan hè als die kleine er dadelijk is!’.

En het is ook vaak genieten, want wat is het bijzonder om nieuw leven in je buik te voelen en vervolgens in je armen te sluiten. Maar soms is dit genieten niet zo vanzelfsprekend. Het kan zijn dat je baby veel huilt, moeilijk slaapt of niet goed drinkt. Als ouder probeer je vaak alles om het voor je baby op te lossen. Ook krijg je waarschijnlijk veel goed bedoelde adviezen uit je omgeving die je zult proberen. Maar soms lukt het niet om de oplossing te vinden.

in sommige gevallen is het zo dat een baby een signaal geeft waarmee hij een primaire behoefte duidelijk maakt zoals honger, slaap of verzorging. Maar er kan ook een ander verhaal achter dit signaal schuilgaan. Denk bijvoorbeeld aan behoefte hebben aan meer huid-op-huid contact met ouders, behoefte hebben aan minder prikkels in de omgeving, etc.

 

Hoe ga ik te werk?

Ik kom bij jullie thuis, de vertrouwde omgeving van jullie baby.

De eerste keer zal ik ongeveer 1 tot 1,5 uur aanwezig zijn om het probleem goed in kaart te brengen en om al enkele tips te geven en mijn kennis met jullie te delen. We kijken samen naar de behoeftes van jullie baby en naar de behoeftes van jullie als ouders. Dus wat heeft jullie baby nodig en wat hebben jullie als ouder nodig om dit te kunnen bieden? Zo stemmen we de oplossing specifiek af op jullie gezin. Meestal is het fijn als er nog een vervolgafspraak gepland wordt, deze duurt ongeveer 1 uur. Hierin evalueren we en stellen we eventueel het plan bij.

Ik beschik altijd over een materialenpakket waarvan zo nodig spullen geleend kunnen worden.

Ik kan jullie ondersteunen als je vragen hebt over de volgende zaken:

-       Huilen

-       Slaapproblemen (moeilijk in- of doorslapen)

-       Voedingsproblemen (fles-, borst- of vaste voeding)

-       Onrust

-       Hechting tussen baby en ouders

-       Spelen

-       Dragen

-       Dunstan Babytaal

-       Inbakeren of juist het afbouwen van inbakeren

-    Ritme en regelmaat 

 

     Heb je een andere vraag? Geef dit gerust aan dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn.